Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| Plànol
[Actualitat]
   Agenda
   Arxiu fotogràfic
   Enllaços
   Mitjans
      El Butlletí
      Ripollet Ràdio
   Notícies
[Ciutat]
   Entitats
   Festes
   Història
   Llocs d'interès
   Plànol
   Urgències
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Comissió Festa Major
      Consell Administració
      Regidoria de Cultura
   Equipaments PMC
      Biblioteca
      Centre Cultural
      CIP
      Molí d'en Rata
      Sales d'exposicions
         Sala 1
         Sala d'Art
         Vestíbul del CC
      Teatre Auditori
   Pla Acció Cultural
   PMC virtual
      Correu al PMC
      Impresos
   Publicacions oficials
      Acords
      Edictes i anuncis
      Perfil del contractant
      Reglaments, ord. i bans
   Serveis
Osuna escollit de nou alcalde de Ripollet
Dimarts, 18 de juny de 2019
Imatge 1173

José María Osuna (32 anys), cap de llista de Decidim, ha estat escollit novament alcalde de Ripollet, com a candidat més votat, al Ple de constitució de la corporació 2019-2023, celebrat aquest 15 de juny de 2019. A més d'Osuna, que ha obtingut 10 vots, també han presentat candidatura Luís Tirado (PSC), que ha rebut 6 vots; Josep Gabarra (C's, 3 vots) i Melodi López (de la nova formació Som, 1 vot). ERC ha retirat la seva candidatura i tal com havia avançat en un comunicat unes hores abans, el seu regidor, Eugeni Montanuy, s'ha abstingut en la votació.
La sessió es va desenvolupar segons el protocol estipulat, amb la constitució de la Mesa d'edat, integrada per la regidora més jove, Andrea Guijarro (Decidim) i el més veterà, Ramon Martos (PSC). Seguidament, els regidors van escollir l'alcalde i una vegada acabat el recompte, Martos va proclamar José M. Osuna i li va lliurar el bastó de batlle de la ciutat. Osuna el va brindar al públic assistent, que va omplir la sala de gom a gom, així com el vestíbul de l'edifici. 


Oposició constructiva
Una vegada Osuna va ocupar la presidència de la taula, es va procedir a una ronda de parlaments dels portaveus dels 5 grups municipals, de menys a més vots, segons els resultats de les Municipals del 26 de maig. La primera a parlar va ser Melodi López (de la formació entrant Som, amb 1 regidora), qui es va mostrar oberta a escoltar tots els partits per "consensuar propostes que contribueixin a millorar el municipi" i va demanar que "les prioritats dels veïns siguin les prioritats a defensar".
A continuació, Eugeni Montanuy (ERC, 1 regidor) es va presentar com "l'única eina visible de l'independentisme republicà a Ripollet" i va anunciar que durà a terme "una oposició ferma i constructiva". En tercer lloc, Josep Gabarra (C's, 3 regidors), va manifestar que seguiran sent la veu d'aquells que se senten "catalans, espanyols i europeus i còmodes amb el marc constitucional", al mateix temps que farien una oposició "lleial i constructiva".
Per la seva part, LuísTirado (PSC, 6 regidors) va dir que serien una oposició "intensa" però "amb una voluntat de diàleg ferma i de cercar acords importants de ciutat" i que esperava que el govern "aquesta vegada sí que compleixi el seu programa electoral". "Ripollet té recursos, ja no hi ha excuses", va afegir.
Finalment, en nom de Decidim va intervenir Pilar Castillejo (Decidim, 10 regidors -1 més que a 2015-), qui va admetre que ja havien après "que no és fàcil governar la maquinària burocràtica, amb els seus codis i els seus tempos excessivament llargs" i on "la política institucional està plena de trampes". En contraposició, segons Castillejo, "hem après a fer acords amb la realitat i la resta de grups" per "bastir el gir que Ripollet necessitava, un pla de rescat ciutadà, de mesures que garantissin drets en una situació d'emergència social vergonyant i una pla de rescat democràtic, per desenvolupar polítiques culturals i de participació arreu de la ciutat", aconseguint "més musculatura social i comunitària".

Vegeu com es va desenvolupar la proclamació de l'alcalde



Mateix alcalde, mateixos valors
Osuna, que va realitzar un discurs d'investidura carregat de referències a pensadors i lluitadors d'esquerres, així com de grups musicals, la seva altra passió, va començar dient que "la nostra principal obsessió és no oblidar mai d'on venim i a qui ens devem" i en "mirar-nos al mirall seguim veient els valors, les conviccions i els propòsits amb què vam arribar un 13 de juny de 2015".
Osuna va recordar que Decidim va assolir el govern després de "dècades dels mateixos i d'un model esgotat" i que quatre anys més tard continuaran al govern "amb més fortalesa i més convenciment que mai, fruit d'un suport encara més majoritari que les eleccions han deixat i conseqüència d'un govern que ha complert, que ha actuat, que ha tirat endavant noves polítiques, que ha portat noves formes de fer, que ha escoltat, que ha estat proper a les persones i que ha tingut i seguirà tenint una voluntat inequívoca de diàleg i d'acords amb tothom i de mà estesa amb totes les forces polítiques".
I va finalitzar afirmant "seguim volent-ho tot, canviar-ho tot, volem el pa sencer, continuar avançant cap a la utopia, contribuint-hi des del nostre petit espai que és Ripollet".

""

Foto de família dels 21 regidors i regidores de l'Ajuntament 2015-2023.

Vegeu més fotos a l'àlbum del Facebook d'InfoRipollet



Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email





ripollet.cat

Any Espriu
Informació de Comunicació
PAME
PMO
PMC
PMC
PMC
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Patronat de Comunicació  |  Traducir/Translate/Traduire
2007 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Get Firefox    Valid HTML 4.01 Transitional    ¡CSS Válido!