degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

"La mirada de l'altre", inclusió social i transformació comunitària al Centre Cultural

09/02/2018

Aquest dijous, 8 de febrer, el Centre Cultural va acollir la inauguració de l'exposició "La mirada de l'altre", que va comptar amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz; el Dr. Joan Alvarós, adjunt a la direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; José Madrid i Pedro Luís González, gestors de casos de Salut Mental; Reyes Muñoz, regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripollet; Miguel A. Ramos, artista; i Isabel Cozar, participant en el projecte. L'exposició, una producció del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, presenta una onzena d'obres realitzades per parelles artístiques formades per artistes i persones ateses en els serveis de salut mental. Pedro Luís González va destacar la creació d'espais comunitaris, el desenvolupament de relacions d'iguals i l'oportunitat que ha ofert el projecte de ser responsables de la seva feina. "No només és important l'obra final, sinó el procés creatiu", explicava González.

"La mirada de l'altre", inclusió social i transformació comunitària al Centre Cultural -Imatge 1- L'artista Miguel A. Ramos va explicar el procés creatiu de la seva obra pictòrica amb Esther Niña, inspirada en el títol "La mirada de l'altre" i en les vidrieres del Museu de Cerdanyola. L'obra reflexiona sobre la visió que tenim de nosaltres mateixos i, segons Ramos, "no hi ha pretensions artístiques darrere, sinó l'experiència". Com a representació d'una altra parella artística, l'acte d'inauguració va comptar amb la Isabel Cozar que va qualificar la seva implicació en el projecte com a usuària d'"una oportunitat màgica que va transformar la meva vida". Va fer una crida a la continuïtat del projecte, a la qual González va respondre parlant de la possibilitat de "desenvolupar projectes similars, siguin o no artístics, al territori i que la ciutadania se'n pugui beneficiar".

La regidora Reyes Muñoz va posar fi als parlaments elogiant la feina feta pels organitzadors i participants de "La mirada de l'altre", "que no només és una exposició, sinó un projecte". Muñoz ha volgut parlar del paper que ha de jugar l'ajuntament: "Ha de visualitzar i donar sortida a aquests tipus de projectes".

"La mirada de l'altre", un projecte social i comunitari
"La mirada de l'altre", que s'exposa al Centre Cultural fins al 23 de febrer, és un projecte multidisciplinari - pintura, escultura, grafiti o collage- en què col·laboren diferents tècnics de l'àrea de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, conjuntament amb diferents dispositius i entitats cerdanyolencs com el Departament de Salut Pública, el Museu d'Art, l'Ateneu, el Casal de Joves i l'Associació d'Artistes Plàstics, així com artistes professionals en l'àmbit particular i l'associació Activament.

"La mirada de l'altre" combina il·lusió, motivació i treball en equip: una exposició que és el resultat d'un projecte social i comunitari, cultural i essencialment humà i que té com a objectius promoure la creativitat, (re)descobrir habilitats i possibilitar vincles a la població atesa pel Servei de Salut, afavorint l'apoderament de les persones participants i la lluita contra l'estigma vinculat al diagnòstic psiquiàtric.

S.R.

Altres imatges:
"La mirada de l'altre", inclusió social i transformació comunitària al Centre Cultural -Imatge 2-"La mirada de l'altre", inclusió social i transformació comunitària al Centre Cultural -Imatge 3-"La mirada de l'altre", inclusió social i transformació comunitària al Centre Cultural -Imatge 4-"La mirada de l'altre", inclusió social i transformació comunitària al Centre Cultural -Imatge 5-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal